Ondertekening twee contracten Park Harga in Schiedam

Burgemeester van de gemeente Schiedam Cor Lamers, directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed en directeur Harrie van Noorden van Thunnissen hebben de gronduitgifteovereenkomst getekend voor (het vervolg van) de bouw van circa 380 woningen in Park Harga Schiedam. Tevens tekende burgemeester Lamers het contract met directeur Tonny de Morée van Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) voor de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden.

De ontwikkelcombinatie Park Harga Midden is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen. De ontwikkelcombinatie gaat voor eigen rekening en risico de volgende fase van de nieuwe duurzame woonwijk Park Harga ontwikkelen en bouwen.

Het woningaanbod bestaat zowel uit grondgebonden woningen als appartementen, in het koop- en huursegment. De bouw van 380 woningen sluit aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling in Park Harga.

Als onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling ontwikkelt de gemeente Schiedam op Harga een nieuw sportpark. Er komen twee multifunctionele gebouwen, voor de voetbalverenigingen HBSS, SVV en Hermes-DVS, met daarin ook ruimte voor een gezondheidscentrum en kinderopvang. Behalve de gebouwen realiseert Van Kessel Sport & Cultuurtechniek ook de bijbehorende sportvelden en buitenruimte.

In Park Harga zijn alle woningen voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. Bovendien worden de woningen gasloos opgeleverd. De zonnepanelen en warmtepomp wekken voldoende energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning en voor het leveren van warm water.

De eerste fasen van Park Harga zijn in aanbouw en worden eind 2017 begin 2018 opgeleverd.

 

Door Johannus van Bentum op www.vastgoedmarkt.nl

Geert van den Berg

Author Geert van den Berg

More posts by Geert van den Berg

Leave a Reply