Zuid-Holland zet inwoners in bij bestrijden leegstand

De provincie Zuid-Holland vraagt inwoners goede ideeën voor lege gebouwen of terreinen in te sturen.

Zo wil de provincie partijen als gemeenten, vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars inspireren bij de aanpak van leegstand en het gesprek aangaan over de mogelijkheden van de beschikbare ruimte.

Iedereen – van inwoner tot pandeigenaar – kan meedoen aan de oproep, en via de website van de provincie een zogeheten idee indienen. Dat kan een wild idee zijn dat in een zin beschreven is, maar ook een doorgerekend plan waarmee een groep bewoners of ondernemers al een tijd mee in de weer is. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra: ‘Het gaat erom dat we elkaar aan het denken zetten over hoe we de schaarse ruimte in Zuid-Holland het beste kunnen benutten. Zodat we niet bouwen voor leegstand en bijvoorbeeld de winkelstraten levendig en gezellig houden.’

De provincie beseft dat niet alle ideeën kunnen worden uitgevoerd. Wel zullen de betreffende gemeenten over de inzendingen worden geïnformeerd. Inzenders die aangeven dit te willen, kunnen een telefoontje over hun idee verwachten. Daarnaast maken alle inzenders kans op een weekendje weg in Hotel New York in Rotterdam, het voormalige kantoor van de Holland-Amerika-lijn dat na jaren leegstand nu een horecagelegenheid is.

 

Door Johannes van Bentum op www.vastgoedmarkt.nl

Geert van den Berg

Author Geert van den Berg

More posts by Geert van den Berg

Leave a Reply